Kuidas saada jagu kuivast nahast

Kõige sagedamini esineb probleeme kuiva nahaga naistel vanuses 40+, kelle nahk vajab erilist hoolt. Hooletusse jäetud kuiv nahk on otsetee ketendamise, dehüdratsiooni ja elastsuse kaotamiseni, mille tulemus on enneaegne vananemine.

Peamised tunnused:

  • ketendamine;
  • nahk tundub pärast veega pesemist pingul;
  • punetused.

Kõik tunnused viitavad ebapiisavale niisutamisele. Kuid ei tasu päevast õhtuni peale määrida rasvaseid kreeme. See võib osutuda saatuslikuks veaks. Igapäevase rasvase kreemi kasutamise tagajärjel muutub teie nahk „laisaks“ ning tulemus on soovitust vastupidine efekt. Rasvaseid kreeme kasutatakse üldjuhul naha kaitseks külma ilmaga. Sügisest kevadeni on optimaalne lahendus ženšenni talvekreem.

Kuiv nahk on enamasti tundlik ja reageerib ägedalt valele hooldusele. Mida rohkem te kasutate ebasobivat vahendit, et saada jagu ketendamisest või punetamisest, seda enam süveneb näonaha probleem. Niisutamine on terve ja hoolitsetud naha alus. Kuid ka niisutamisega ei tohiks minna üle piiri. Sellest sõltub naha elastsus ja nõtkus.

Vahend peab olema kerge, hästi imenduma ning mitte jääma naha pinnale. Püüdke eelistada geelipõhiseid hooldusvahendeid. Kosmetoloogid on arvamusel, et need vahendid niisutavad nahka sama hästi, kui kreemid. Geelipõhised kreemid jätavad naha pinnale erilise kihi, mis kaitseb seda ümbritseva keskkonna ja saaste kahjustavate mõjude eest. Erinevalt rasvapõhistest kreemidest, ei ummista need poore ja nahk saab hingata.

Nahahooldusvahendite komplekti peaksid kuuluma järgmised vahendid:

  • mitsellaarvesi või puhastuspiim;
  • toonik;
  • päeva- ja öökreem;
  • seerum;
  • piiling;
  • maskid.

Hommikul tuleb nahk „üles äratada“. Leige veega pesemine värskendab ja ergutab nahka suurepäraselt. Nüüd on õige aeg kanda peale toonik. Bio-kullaga näotoonik siidiekstrakti, hüaluroonhappe ja kolloidkullaga vähendab naha ärritust ja punetust pärast pesemist.

  1. Kandke väike kogus toonikut vatipadjale ning kandke nahale mööda massaažijooni.
  2. Laske imenduda.
  3. Eemaldage tooniku jäägid salvrätikuga.

See valmistab naha ette järgmiseks sammuks. Naha kuivus süveneb külma, liigse niiskuse, päikesekiirte, tolmu jms. mõjul. Meie ülesanne on tagada naha kaitse terveks päevaks.

Kaitsekihti moodustavad komponendid on glütseriin, mineraalsed ja taimeõlid. Moodustades nahapinnal kaitsekihi suudavad need hoida niiskust, takistades selle aurustamist.

Biokullaga kreem näo- ja kaelapiirkonnale tagab pikaajalise niisutava toime. Kreemi geelipõhi sisaldab taimetõmmist, mille koostisse kuuluvad ženšenni, merevetikate ja aaloe ekstraktid. Geel niisutab nahka, moodustades selle pinnal gaasi läbilaskva kihi, mis tagab kaitse ja pikaajalise niisutava toime. Lisaks sellele aitavad bio-kulda sisaldavad vahendid saavutada püsiva noorendamise efekti. Kreem on lõhnatu ja üliökonoomne.

  1. Võtke lusikakesega väike kogus geeli.
  2. Kandke nahale ja hõõruge kergete liigutustega ühtlaselt laiali.
  3. Laske kullaosakestel mõni minut imenduda.
  4. Eemaldage jäägid salvrätikuga.

Silmaümbruse nahk on kõige õrnem. Hoolitsetud ja terve nahk aitab teil välja näha 5-10 aastat nooremana. Silmaümbruse naha eest hoolitsemisega tuleks alustada võimalikult vara, kasutades selleks kvaliteetseid, spetsiaalselt silmaümbruse jaoks mõeldud hooldusvahendeid. Selle arvelt ei tasu kokku hoida. Teie kulutused ja pingutused tasuvad end mitmekordselt ära ning noor ja terve nahk rõõmustab pikki aastaid.

Bio-kullaga geel silmaümbruse nahale silendab „kanavarbaid“, vähendab ärritust, allergilisi reaktsioone, muudab silmaümbruse naha heledamaks ja värskemaks. Püsiva toime saavutamiseks tuleks kasutada seda nii hommikul kui ka õhtul. Geel kaitseb õrna nahka niiskuse kaotuse eest terve päeva vältel, vähendab olemasolevaid kortsusid ja hoiab ära uute tekkimist.

  1. Võtke lusikakesega väike kogus geeli ja vikerkaare spiraali.
  2. Segage peos kokku ning kandke naha peale.
  3. Patsutage geel näpuotstega naha sisse.
  4. Laske kullaosakestel mõni minut imenduda.

Õhtul vajab nahk eriti hoolikat puhastamist. Eemaldada tuleks mitte ainult meik, vaid ka päeva jooksul kogunenud rasu, tolm ja muu mustus, et vältida selliseid ebameeldivusi nagu ärritus ja akne.

Kord nädalas võib täiendavalt puhastada nahka, kasutades selleks pehmete polümeergraanulitega õrna ženšenni piilingut näonahale. Graanulid eemaldavad surnud naharakud ja puhastavad poore delikaatselt ja naha venitamata.

Küpset nahka võib „hellitada“ merevaigutolmu ja merevetikatega või kuldjuure (Rhodiola rosea) maski. Kuldjuure ekstrakt aitab tundlikku ja küpset nahka, parendades selle seisundit ning vähendab transepidermaalse niiskuse kaotust.

Paljud naised eelistavad nüüd kasutada mitselaarvett. See eemaldab meigi lihtsalt ning värskendab väsinud nahka. Ripsmetuši eemaldamiseks pange mitsellaarvees niisutatud vatipadjakesed mõneks sekundiks silmade peale, misjärel eemaldage silmameik kerge liigutusega. Nii pole teil vaja silmaümbruse nahka hõõruda ja venitada.

Musta kalamarja ekstrakti sisaldav mitsellaarvesi on õrna ja mitte pealetükkiva lõhnaga. Suurepäraselt puhastab, värskendab ja niisutab nahka. Peale kalamarja ja briljantpuudri see sisaldab riitsinusõli, mis on tuntud selle põletikuvastase, toitva ja niisutava toime poolest.

  1. Kandke vahend kahele vatipadjakesele.
  2. Kergete liigutustega eemaldage silmaümbruse nahalt meiki.
  3. Kahe teise vatipadjakestega puhastage näonahk massaažijooni piki.
  4. Loputage nägu sooja veega.
  5. Kandke peale rohelise tee ekstraktiga toonik.

Unikaalne 35+ näo lifting-kreemi valem aeglustab naha vananemise protsessi. Tänu oma koostisele kreem toidab ja taastab nahka raske päeva järgselt. Peale kalamarja ja riitsinusõli, kuulub kreemi koostisse ka ženšenni juure ekstrakt. Juures sisalduvad aminohapped soodustavad vajaliku niiskustaseme taastumist. Kreem on kerge ja hästi imenduv.

  1. Võtke lusikakesega väike kogus geeli ja 2-3 kreemipalli.
  2. Segage peos ühtlase massini.
  3. Kandke näole ja jaotage kergete liigutustega nahale laiali.
  4. Laske mõni minut imenduda.
  5. Eemaldage jäägid salvrätikuga.

Tänu uuenduslikule kreemipallide geelis hoidmise meetodile säilitavad aktiivsed komponendid enda omadused oluliselt kauem. Segades need kaks komponenti kokku valmistate te vajaliku koguse kreemi vahetult enne kasutamist.

Silmaümbruste nahk vajab erilist hoolitsemist. Õhtu on hea aeg, et seda hellitada. Kui hommikul jääb lisaprotseduurideks vähe aega, siis tehke neid enne magamaminekut.

Siis kui meik on eemaldatud ja nahk pestud, võib teha kummelitõmmise kompressi. See aitab vähendada kotte silmade all. Kompressi valmistamiseks ei kulu palju aega ning seda saab teha mitmeks päevaks ette.

Valmistamisjuhend

  1. Koostisosad: 300 ml keevat vett, 2–3 spl apteegikummelit.
  2. Valage apteegikummel keeva veega üle.
  3. Laske tõmmata 20–30 minutit.
  4. Kurnake läbi. Tõmmis on valmis.

Hommikune kompress võib olla külm, õhtune aga pigem toatemperatuuriga. See kompress on suurepärane ja jõukohane vahend, mis vabastab naha pingest 5–10 minutiga ning valmistab selle järgnevaks hoolduseks.

Silmaseerum niisutab suurepäraselt õrna silmaümbruse nahka, tõstab naha toonust ning muudab selle elastsemaks. Hommikul rõõmustab nahk teid värske ja puhanud ilmega. Seerumit võib kasutada ka hommikul meigi alla. Valgustpeegeldavad osakesed peidavad ära kortsukesed ja tumedad rõngad silmade all.

Ning kõige tähtsam: kuiva nahka tuleks kaitsta külma ja otsese päikese eest.